• (044) 361-98-83
  • (067) 566-66-69
  • (050) 383-13-90

Порядок розірвання шлюбу

Порядок розірвання шлюбу через РАГС стандартний. Як подати на розлучення? Подати на розлучення можна, якщо дотримується одна з двох умов:

  • обопільна згода подружжя на розлучення;
  • відсутність у подружжя спільних неповнолітніх дітей, у тому числі й усиновлених.

Але іноді подружжя хоче уникнути спілкування з другою половиною - тут допоможе наш адвокат. Він зможе самостійно подати на розлучення документи і представляти ваші інтереси в суді. Питання як отримати розлучення не варто перед нашими фахівцями. Головне - психологічно пережити цей важкий у житті момент.

Порядок розірвання шлюбу через суд відбувається, якщо один і подружжя не дає згоду на розлучення і не представляє аргументованих заперечень, ухиляється від участі в судовому засіданні. Позовні заяви розглядаються в судах за місцем проживання відповідача, складаються за строго певній формі, де повинні міститися певні відомості - місце і час реєстрації шлюбу, вік спільних дітей, наявність або відсутність угоди про зміст і вихованні дітей після розлучення, підстави для розірвання шлюбу. До даного заяви додаються довідки, дозволи та інші документи, які суд буде враховувати при судових розглядах, зокрема свідоцтво про шлюб, копії свідоцтв про народження спільних дітей, довідки про заробітну плату. Суд також має право вимагати додаткові відомості та документи, на підставі яких буде прийматися позитивне рішення, або відмова в розлученні.